Samværsregler og mobbepolitik

Vi lærer bedst, hvis vi trives. Derfor er det vigtigt, at vi har det godt med hinanden på Livets Skole.

Børn skal helst gå glade i skole, lære noget og gå endnu gladere hjem. Men det kan være svært, hvis venskaberne driller. Derfor prøver vi altid at løse konflikterne, så snart de opstår. På den måde forhindrer vi, at drilleri udvikler sig til mobning.

Alle børn er forskellige, og man kan ikke være bedsteven med alle. Men vi skal respektere hinanden og være rummelige. Både når der opstår konkrete konflikter og som en del af undervisningen i fagene Stemning og Livsforståelse, taler vi med børnene om, at rummelighed går begge veje. Og vi tager altid udgangspunkt i at blive på egen banehalvdel i stedet for at skyde problemerne over på andre.

Når vi er på skolen taler vi pænt til hinanden – og taler pænt i det hele taget.

Vi inddrager forældrene

Alle elever, forældre og lærere har et fælles ansvar for at der er et rummeligt miljø på Livets Skole. Hvis vi oplever, at konflikter ikke løses men bliver ved med at blusse op, tager vi kontakt til hjemmene, så vi sammen kan have fokus på at få løst problemet.