Dagens gang

På Livets Skole har vi masser af struktur i skoledagen, så børnene har en tryg og genkendelig hverdag. Men vi arbejder også på tværs og giver plads til at gøre noget uplanlagt.

Morgen på skolen
Børnene skal have spist morgenmad, når de møder i skole. Der er morgenpasning fra kl. 7.15 til klokken 8.10. Skoledagen begynder kl. 8.15 – og børnene skal være klar senest kl. 8.10.

Morgensamling
Børnehaveklassen og 1.3- klasse mødes hver morgen som det første til morgensamling. Her hilser vi den nye dag velkommen, synger et par sange og ønsker hinanden god dag.

De ældre klassetrin mødes til morgensamling et par gange om ugen.

Ti-løb og ti-mad
Det er vigtigt at røre sig, og hver dag kl. lidt i 10 løber alle – både lærere og børn – en tur. Bagefter mødes vi i gården og spiser 10-mad , som nogle af de store elever har tilberedt.

Undervisning
Hvert klassetrin følger et fast skema (link til side med skemaer) med faste lærere. En del af undervisningstimerne i de ”store” fag ligger i blokke, så der er tid til fordybelse.

Frikvartererne
Det er vigtigt at få luft til hjernen, og i frikvarterne skal alle ud af klasselokalerne.

Udeskole
Det er højt prioriteret, at vi på alle klassetrin ofte flytter undervisningen ud i byen, i naturen, i kulturen. Børnehaveklassen har en fast udeskoledag hver 14. dag.