Årets gang

På Livets Skole har vi en masse gode traditioner, hvor vi mødes på kryds og tværs af klassetrin. Nogle af dem er forældre inviteret til – andre er kun for børn og ansatte på skolen.

Halloween

Hvert år i oktober holder vi Halloween med stygge forklædninger, uhygge og varm suppe. De stor elever laver spøgelseshus og skræmmer livet af de små, der hviner frydefuldt, når nogen griber om deres ankel i det mørklagte rum. I gården afholdes græskarauktion med græskar, som børn og forældre har medbragt. Pengene går til Livets Skoles Venner, der planlægger de fleste af skoens sociale arrangementer.

Juleklip

På skolen indledes årets hyggeligste vintermåned med, at vi juleklipper og pynter op. På vores jule-klippe-klistre-dag bliver skolens sædvanlige mellemmåltid byttet ud med risengrød, som børnenes søde forældre har sendt med i skole.

Bedsteforældredag og Lucia

I december afholder SFO’en bedsteforældredag, og skolens lille kor øver sig hemmelighedsfuldt til Lucia. Der er ikke et øje tørt, når de går igennem gården og synger med deres lyse stemmer.

Julestemning

Skoleåret afsluttes med julestemning, hvor alle – børn og voksne – kan ønske hinanden en rigtig glædelig jul. Arrangementet afholdes eventuelt som afslutning på en temauge.

Fastelavn

Vi fejrer altid fastelavn på skolen, og både lærere og elever møder op i kreativ og fantasifuld udklædning. Børnene i SFO’en pynter tønderne og fylder dem med overraskelser, og dagen slutter med, at konger og dronninger bliver kattekronet.

Kælkedagen

Det er en fast tradition, at al undervisning suspenderes på skoleårets første rigtige snedag. For der skal vi ud at kælke. Alle elever og lærere tager til Degnemosen ved Bellahøj – og så vælter vi os i sneen. Det plejer at være en vidunderlig tur, og I kan være sikre på at få trætte og rødkindede børn hjem den dag.

Skolens fødselsdag

Til skolens fødselsdag i marts er alle elever samlet, og om morgenen fejrer vi fødselsdagen, som vi fejrer alle fødselsdage i huset: vi sætter varme og beskrivende ord på fødselaren og synger skolens helt egen fødselsdagssang. Bagefter tager vi ud af huset på fællesudflugt.

Lejrskole og overlevelsestur

Sidst på foråret tager vi alle på lejrskole. Vores afgangsklasser rejser på studietur til udlandet, de næstældste tager på overlevelsestur i bushen, og resten tilbringer nogle skønne dage tæt ved skov og vand. Og vi bliver beskidte, spiller, læser, hygger, kort sagt: Vi er sammen.

Sommerstemning

Inden vi ønsker hinanden god sommerferie, holder vi skolens sommerfest, sommerstemning, hvor børnene optræder, inden der er fællesspisning i gården. Sommerstemning ligger altid torsdag i sidste skoleuge.

Emneuger over året

I løbet af et skoleår gennemfører vi flere fælles emneuger, hvor lærere og eleverne er sammen på kryds og tværs af klassetrin. Emneugerne kan have mange forskellige temaer. I december 2017 spillede vi skyggeteater. I januar og februar 2018 er temaet H.C. Andersen.

Klassernes egne arrangementer

Ud over de arrangementer, vi nævner her, der er selvfølgelig også de arrangementer, I selv arrangerer i klasserne

Hvert forår afholdes generalforsamling, og der er valg til bestyrelsen.